Art in LIEF Amsterdam

Backstage Area

Mike

Mike ter Veer is vanaf de start van LIEF Amsterdam betrokken bij de inrichting van het binnen en buitenterrein. Als oprichter en innovator van het roemruchte Robodock Festival (NDSM-werf), loopt Mike al decennia mee in de festival-krakers- en kunstenaars-scene.

De kenmerkende toren in de Courtyard bracht hij mee van het gekraakte ADM terrein, als blijvende herinnering aan een interessante, creatieve tijd.

“Art is the journey of

a free soul”

Lumus Instruments

Lumus Instruments

Lumus Instruments, gevormd door Julius Oosting, Timo Lejeune en Timothy Hendriks, is een creatieve lichtstudio die zich richt op het ontwerpen van producten die de creatie van duurzame kunst mogelijk maken en inspireren. Ze zijn een technologisch bedrijf met een artistieke visie. Met behulp van de technologie houden ze zich vast aan nieuwigheden in lichtervaringen door het implementeren van een hoog niveau van esthetiek en interactie, terwijl kunst de kans wordt geven om zich te vestigen binnen de entertainment omgevingen.

Sjeng Kessels

Sjeng, onze tweede kunstenaar in residentie, is een man van vele ambachten. Hij is schilder, acteur, klimmende aap, woordsmid, levensgenieter en eigenlijk heel moeilijk te vangen met één woord. Maar is dat niet kenmerkend voor alle echte kunstenaars? Als zoon van twee ouders uit de creatieve industrie is Sjeng letterlijk geboren om te doen wat hij doet. Als je hem wilt vinden, volg dan gewoon de geur van het drogen van verf, sigaretten en avontuur.

Sjeng Kessels